Sådan tjekker du selv stelnummeret på din cykel

Hvis du gerne vil tjekke om et stelnummer på en cykel er meldt stjålet, så skal du blot indtaste stelnummeret i boksen nedenunder. Indtast stelnummeret og klik tjek, så tjekker vi automatisk om cyklen er meldt stjålet i Politiets cykelregister over stjålne cykler.

NYHED: I DAG ÅBNER ONLINE CYKELAUKTIONEN – KØB IKKE FØR DU HAR SET DISSE TILBUD! KLIK HER.
PS: NU KAN DU SÆLGE DIN CYKEL PÅ CYKELAUKTION HJEMMEFRA GRATIS! LÆS MERE.


Check if the bike has been reported stolen

Tjek stelnummeret fra Politi applikationen

Vil du gerne tjekke stelnummeret på din egen cykel? Eller er du interesseret i at tjekke stelnummeret på en cykel du vil købe? Du behøver ikke længere at ringe til politiet. Rigspolitiet har nemlig i 2014 lanceret en ny funktion i deres smartphone app, som gør det muligt at tjekke stelnummeret på alle cykler. Det betyder, at du kan slå et hvilket som helst stelnummer op i deres register over cykler.

Sådan tjekker du selv stelnummeret på din cykel

Start med at installere applikationen kaldet ”Politi” på din smartphone.

tjek stelnummer på cykler

Efter du har installeret applikationen på din smartphone, så skal du åbne den og vælge funktionen ”cykeltjek”.

politi cykel tjek app

Indtast stelnummeret på den cykel du ønsker at få tjekket og klik søg.

slå stelnummer op på cykel politi app

Herefter søger applikationen i politiets database over cykler, og fortæller dig om cyklen er meldt stjålet eller ej. Husk at det ikke er nok at tjekke stelnummeret, hvis du vil undgå at købe en stjålet cykel.

Læs vores artikel: 5 advarselstegn på at du køber en cykel fra en cykeltyv.

Historien bag stelnumre på cykler i Danmark

Danmark har som et af de få lande i verden indført et stelnummersystem for cykler. Det danske stelnummersystem blev indført i 1942 og kræver at alle cykelstel i Danmark skal være mærket med et unikt stelnummer. Stelnummeret er en kombination af bogstaver og tal.

Loven fra 1942 gjorde det ulovligt at sælge cykelstel i Danmark uden et unikt stelnummer. Den eneste undtagelse er cykler, som bliver solgt på politiets egne cykelauktioner. På baggrund af denne lov, udbetaler danske forsikringsselskaber ikke erstatning for stjålne cykler.

Anmeldelse af politiets nye stelnummer cykeltjek

Man kan ikke andet end at rose politiet for deres nye cykeltjek funktion. Cykeltyve har i lang tid haft frit spil, fordi politiet ikke har haft ressourcer til at efterforske de rekordmange cykeltyverier.

Før i tiden har cykelkøberne skulle ringe til politiet for at slå et stelnummer op. Opringningen har været en ressourcebelastende procedure for både cykelkøberne og politiet.  Ved at give cykelkøberne muligheden for at lave et cykeltjek på stelnummeret, har man gjort det meget nemmere for køberne at undgå at købe stjålne cykler.

Applikationen fungerer absolut fejlfrit. Der tager som regel 5-15 sekunder at slå et stelnummer op. Hvis du bruger en ældre version af iPhone, skal du være opmærksom på, at applikationen kræver at du som minimum anvender styresystemet IOS 7.

Her hos Second Hand Bikes er vi store fans af den nye funktion. Vi anvender den dagligt til at tjekke stelnumre på vores billige brugte cykler i København, og kan på det kraftigste anbefale alle i Danmark at bruge den.

Tak fordi du gad at læse med. Denne artikel blev bragt af vores frivillige skribenter, som venligt deler ud af deres tips og tricks. Hvis du er glad for de tips du fik i artiklen, så må du meget gerne dele artiklen med andre på Facebook.